Mijn padel reservatie is plots geannuleerd?

Heb je een padel reservatie geboekt via Playtomic en werd die reservatie plots geannuleerd?
Je vraagt je af hoe dit komt, maar Playtomic laat je weten dat je de club moet contacteren om te horen wat er gebeurt is met je reservatie? Werd je reservatie geannuleerd door ANEMONE?

Eerst en vooral moet je weten dat wij je reservatie nooit zomaar zullen verwijderen.
Moest dit uitzonderlijk wel het geval zijn, dan zal je telkens eerst gecontacteerd worden.
Ten tweede moet je het verschil kennen tussen de twee soorten reservaties die je kan boeken:

  • Openbare wedstrijden
  • Privé wedstrijden

OPENBARE WEDSTRIJDEN

Openbare wedstrijden zijn matchen die jij start als organisator en die open staan voor andere spelers om zich toe te voegen aan de wedstrijd, zonder dat jij de wedstrijd nog online moet delen. Je bepaalt het niveau, het start uur en de locatie en je betaalt enkel jouw deel. De wedstrijd kan je eveneens delen via de "Share"-knop om in community groepen te zetten zoals WhatsApp of Facebook.

Het voordeel (maar ook het nadeel) is dat de reservatie pas effectief geboekt wordt zodra je genoeg spelers hebt gevonden. Zo moet je je dus geen zorgen maken dat je de reservatie nog moet annuleren, moest je niet aan genoeg spelers geraken. Niet genoeg tegenstanders of medespelers? Dan betaalt Playtomic je reservatie terug in de vorm hoe je initieel betaald hebt. 

Maar opgelet: aangezien de reservatie nog niet geboekt is, betekent het dat er nog iemand anders jouw gekozen tijdslot kan kiezen op de Playtomic planning. Dat tijdslot is tenslotte nog beschikbaar. Heeft deze speler wel genoeg spelers of boekt hij de wedstrijd als een "Privé wedstrijd" dan wordt jouw reservatie automatisch geannuleerd omdat er geen plaats meer beschikbaar is.


Even wat handige informatie:

  • Heeft de reservatie maar 1 speler (jij), dan wordt het veldje nog niet geboekt, en wordt de wedstrijd één uur voor aanvang van de wedstrijd automatisch geannuleerd.
  • Heb je een extra speler en zijn er dus 2 spelers in totaal gelinkt aan de reservatie, dan wordt het veldje geblokkeerd voor jou tot 12 uur voor de start van je wedstrijd. Nog geen extra spelers gevonden maar start je wedstrijd binnen de 12 uur? Dan zal het veldje dus terug open komen te staan voor andere klanten die dus nu kunnen reserveren op jouw gekozen veldje en tijdstip.
    Je kan nog steeds proberen extra spelers te vinden. De wedstrijd wordt ook automatisch 1 uur voor aanvang van de wedstrijd automatisch geannuleerd.
  • Ben je al met 3 spelers? Dan blijft de wedstrijd geblokkeerd en kan er niemand anders boeken op jouw tijdstip en veldje. Vanaf 4 uur voor de start van het veldje, wordt het terug vrijgemaakt en kunnen andere mensen dus ook terug reserveren.
  • 4 spelers in totaal? Top, dan is de reservatie definitief gereserveerd op de planning.

Wil je je openbare reservatie er iets meer doen uitspringen? Dan kan je een Premium account van Playtomic activeren. We raden je echter aan om eerst onze community groepen te proberen.

Belangrijk: als je de Playtomic app opent en je meteen klikt op de knop "Create a match" of "Nieuwe wedstrijd creëren", dan start je automatisch een openbare wedstrijd en heb je niet de keuze om een privé wedstrijd te starten. Wil je geen openbare wedstrijd? Bekijk dan hieronder hoe je een privé wedstrijd kan boeken.

 

PRIVÉ WEDSTRIJDEN

Zoek je geen extra spelers en wil je gewoon een padel veldje reserveren zonder je zorgen te maken dat er nog andere spelers zich aan jouw reservatie toevoegen of dat ze jouw veldje nog kunnen boeken omdat je niet genoeg spelers vindt?

Dat kan natuurlijk ook. Wanneer je naar de club rechtstreeks op de app gaat, kan je selecteren welke soort reservatie je wilt boeken. Na dat je het gewenste moment en veldje hebt geselecteerd, kan je kiezen wat voor een soort boeking je wil maken: openbaar of privé.

Zoek je wel extra spelers maar wil je het veldje toch alvast reserveren omdat je je zorgen maakt dat het veldje anders niet meer beschikbaar zal zijn? Dan ben je natuurlijk heel welkom om de wedstrijd te delen via de share knop op onze community groepen.

Let op! Vind je toch niet genoeg spelers en moet je de reservatie dus annuleren?
Dan moet je de reservatie zelf nog annuleren via de Playtomic app > Mijn reserveringen.
Aangezien het een privé wedstrijd is, gaat Playtomic er van uit dat je genoeg spelers hebt gevonden en dat je dus sowieso zal komen. Probeer je te annuleren binnen de 6 uur, dan zal je helaas je geld of credits niet meer kunnen terug krijgen.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 2

Hebt u meer vragen?

Een aanvraag indienen

Opmerkingen (0 opmerkingen)

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.